Lumea tristetii


 

Cred ca lumea se transforma! ce va urma nuste de bine. Da, daca vom supravietuii? Noi omenirea nu stiu. Simt cum se apropie din ce in ce mai mult vremea in care ne vom dorii sa fim morti si vom trai.Turcia a invadat azi Siria, exact atunci can Rusii nu mai bombardau, cand se creease cel putin teoretic, o fereastra catre pace si catre blocarea crizei refugiatilor.

Razboiul Crimeeie a pus bazele primului razboi mondial…iar atunci cand Turcia actioneaza de capul ei, stat membru NATO fiind, si nimeni nu o exclude, ci doar se multa niste arme dintr-o parte in alta, ma intreb care este sensul.

Se poate sa existe un pact secret ca Turcia sa invadeze Siria, iar in felul acesta fluxul de refugiati nu se va oprii niciodata si se intampla exact ceea ce prevestea Huntington rimland-ul ajunge in centru, provocand asfel disolutia puterii centrale. Nu credeam ca voi prinde vremurile alea.

S-au intamplat doua lucuri care ma inspaimanta: unul este dezechilibrul Turciei, iar celalat este iesirea Marii Britanii din UE. Practic asistam de procesul de desolutie al aliantelor, seamana izbitor de mult cu povesta Ligii Natiunilor. Traind insa in plin procesul nu realizam amploarea lui. Abia atunci cand vom simtii consecintele in acum, vom intelege. Azi inca par departe..ne sperie Parisul si Nisa, ne sperie Istambului si Ankara, dar pe de alta parte ne vedem de viata si totusi toate se intampla…si par sa scape din ce in ce mai mult de sub control.

 

 

Reclame

About this entry