Genocid – o lume moare!!!


O bucata de cultura si civilzatie este pe moarte – bine ca sunt protejate jigodiile acestei lumi – in Siria a existat o comunitate IAZIDII!!!!  – adica curzi – fugiti din Turcia pe la 1915 pentru a supravietuii genocidului de atunci – pe care miscarea fundamentalista islamica ii doreste morti, eradicati de pe fata pamantului. Oricat de dur ar suna aceasta prima fraza!!! exact despre un genocid vorbim!!! Sunt fugariti si decimati in muntii Siriei!!!

Iasidismul ( Yezidism) este cea mai veche religie de pe pamant, se spune ca sunt descendentii indepartati ai ingerilor.

Iasiditi cred ca in dumnica creatiei, Dumezeu l-a facut pe ingerul Azazil (The Peacock Angel) apoi acesta a mai nascut cate un inger in fiecare dintre zilele ce au urmat – 6 zile. Acesti 7 ingeri au creat lumea materiala din ramasitele perlei creatoare, care a cazut de pe aripile lui Azazil. Iasidismul nu crede in personificarea raului sau a binelui, ci ca ele coexista, doar ca omul este unicul responsabil  pentru actiunile lui. Dumnezeu i-a daruit abiliteatea de a gandi si puterea de a decide.

Astazi ar trebuii sa mai existe aporximativ  1.600.000 de iasiditi, majoritata in Turcia, Siria, Georgia si Armenis dar si in Europa.

Tragedia despre care vorbesc se petrece in Siria in regiuna Sinjar  – acolo unde fundamentalistii omoara barbatii iasiditi si le violeaza femeile sau ii lasa sa moara de fome si firg sau de sete si caldura in muntii Siriei. Si nimeni nu face nimic!! Ca asta ma revolta!!!

Abia acum s-a trezit comunitata iudaica sa ceara ajutor lumii si statul evreu a trimis ajutoarea umanitare. Si totusi lumea civiizata iarasi nu face nimic! Avem o organizatie care asta face apara drepturile omului: ONU. Unde sunt?? Ce fac??

Doar ca se pare ca lumea a intrat intr-o noua disolutie si ca valorile pe care le cunosteam pana ieri astazi nu mai sunt valide, ca organismele care ar fi trebuit sa ne apare nu au nici un fel de putere si ca in final nu am invatat nimic din 2 razboaie mondiale. Probabil ca lumea trebuie sa se rearanjeze – probabil ca trebuie sa o reconstruim introcandu-ne in timp pe la epoca de piatra – fara nici o ramasita de memorie comuna.

Trist!!

Anunțuri

About this entry