PUTIN si Crimeea! Europa si frica!


We cannot always assure the future of our friends; we have a better chance of assuring our future if we remember who our friends are.
Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/authors/h/henry_a_kissinger_2.html#i3CA2FdcCrzwJuRH.99

Cine a spus ca istoria se repeta vorba mare a pronuntat. O traim! Rusia a provocat in Urkraina o revolutie, a cauzat moartea a 100 de oameni, pentru a recupera Crimea. Parca e un facut! Avanpremierea primului razboi mondial s-a jucat in crimea 1853-1856. Sa fie ceea ce traim zielel acestea o repetitie.
Atunci europenii au preferat sa-i sustina pe turci rejectandu-i pe rusi. Acum s-au mutat niste avioane in Polonia – socul celui de al II-lea razboi mondial si atat.
Atunci Napoleon III a hotarat sa tina piept Rusie tarului Nicolae care si-a folosit pozitia strategica din Tara Romaneasca. Acum actori nu au aceiasi pozitie.
Pentru rusi Crimea era o bucata de carne satioasa la care au ravant de multa vreme. Si nu e vorba de teritoriu, este vorba de iesirea la Marea Neagra. Flota ruseasca este in Marea Neagra, au nevoie de acceas la mare, cat de mare este Rusia nu au nici o alta mare disponibila 12 luni pe ani – Sevastopolul.

Stategia lui Putin este intersant: 2008 Georgia – un test nici un europaen NATO sau non- NATO nu a tras nici macare un foc in aer. Li s-a permis..au asteptat sa treaca Olimpiada – simbol al pacii – si au atacat Ucraina. Daca ma intrebati azi s-au folosi de Timosenko..ca sa creeze diversiune.

Dar dincolo de toate astea demonstreaza ca ONU cu toata Carta si tot dreptul international p\bazat pe Carta nu face 2 bani. Se intampla ca si in avanpremiera celui de al-2-lea razboi mondial. Cred ca acum singrua intrebare din capul lui Putin este daca sa anexeze si Basarabia sau poate mai bine doar Transnistria.

E ma simteam mai in siguranta cu un stat tampon intre noi si rusi. Dar poate ca sunt eu nebuna.
Ca mai valoreaza NATO si scutul acum????

Reclame

About this entry