Demonii in Paradis!


Am scris, si s-a scris atat de mult despre Siria, incat pare aproape impsibil sa mai gasesti un subiect necrionat sau neschitat.
Si totusi, mi-a atras atentia un articol in „DER SPIEGEL” – interviu cu Assad.

Mi-a ramas in cap o fraza: intrebat fiind daca isi iubeste poporul a raspuns ca da! Normal ca-si iubeste poporul si normal ca daca nu ar mai avea sprijinul popular si-ar da demisia.

Aceasta este drama fiecarui dictator din lume: in marea sa dragoste pentru tara si popor il distruge. Repetand mereu si obsedant aceiasi fraza…Poporul il iubeste si are incredere in el. Obama minte!! Iar Rusii sunt niste prietenti adevarati.

Relaitatea este una singura: daca nu era Putin – care il sustine pe nebun – pana acum era deja trecutul Siriei – asa este prezentul.
Din punctul lui de vedere, rebelii – nu sunt o formatiune politica – ci doar niste teroristi inarmati de americani. Armele chimice nu au fost folosite impotriva populatiei civile, masacrele nu au existati.

Putin il sustine pe Assad asta este clar..ce mi se pare foare interesant este cerera lui Assad ca negocierile sa fie mediate de Germania. Relatia dinter Rusia si Germania nu este nici buna nici rea, Merkel nu-si poate permite sa-si arate coltii fata de Putin caci depin energentic de ei, iar relatia cu Obama este foarte buna.

Poate de aici si cererea lui Assad. Nu-i asa Obama are putere sa-i forteze mana lui Putin pe cand A. Merkel nu.

Dictatura lui Assad are sa se termine pana la urma cu sau fara voia lui, caci timpul isi ascute gheara. Diferenta o vor face numarul de vieti pierdute.

Assad are o alianta demonica cu Putin. Cine se aseamana se aduna. De ani de zile se negociaza iar Putin nu cedeaza…la anul vor fi alegeri..Assad a declarat ca nu e hotarat daca mai candideaza sau nu, depinde insa mult si de ce va dori pana atunci Sf. Rusie.

Reclame

About this entry