Hristos s-a oprit la Poarta Cotroceniului.


Titlul parafrazeazaa o carte superba „Hristos s-a oprit la Eboli” a lui Levi.

Cartea prezinta o lume parasita, saraca si lipsita de perspectiva, verbul din titlu la perfect compus „s-a oprit” reprezita grantia a doua lumii care nu s-a intrepatruns niciodata. Hristos nu a intrat si la Eboli/la Cotroceni pentru a vindeca si a salva; a trecut mai departe.

Cotroceniul pare ca pregateste o noua pacaleala electorala, iara Basescu se joaca cu deciziile si sa manipuleze masele.
Acum vrea un nou referendum – de frica – ca altfel nu mai iese nimeni la vot. De data asta se foloseste de afacerea pe care el l-a deschis impreuna cu minunatul BOC – ROSIA MONTANA.
Batandu-si pur si simplu joc de noi.

El/Boc a semnat contractul cu GOLD CORPORATIONS si acum pare lovit de amnezie si arunca pisica moarta in curtea PSD-ului ca doar e mai simplu asa.

Nu-i i-au partea lui Ponta, doar ca exista lucruri de care nu este responsabil, dar pentru care se face vinovat de a nu le schimba. Era datoria lui sa i-a masurii inainte ca poporul sa iasa in strada sa-si apere avutia. Cinste lui ca a iesit! Ca a umplut strazile si sper sa o faca si mai departe.

Cat despre Basescu sa nu uite ca noi nu suntem amnezici si ca daca tot e asa de curajos il asteptam diseara in Piata sa ne spuna adevarul. Ceea ce evident nu se va intampla niciodata.

Vreau sa cred ca poporul asta nu se va mai lasa pacalit de nimeni si damant la mizeri.

Revin in salturi la cartea numita mai sus. Levi prezinta o lume sterpa in care nu creste aproape nimic, o lumea care este crescuta pe oase si in care doar caprele gasesc ceva de mancare. Dupa ce pleaca Gold Corporations ne putem considaera fericiti daca Rosia Montana va arata asa si daca oamenii de acolo nu vor ajunge asa:
„Noi nu suntem crestini, nu suntem oameni, …
Dis-de -dimineata nu ma trezira,…, clopotul turmelor pentru ca aici nu erau nici pastori, nici pasuni, nici iarba, ci numai behaitul caprelor si zgomotul copitelor magarilor lovind pietrele drumului”.

Cand totul va fi distrus nepoata lui Basescu va fi in viata inca sa vada rodul domniei bunicului ei.

Reclame

About this entry