When GOD is dead!!


Nu ca sunt o credincioasa si nici nu sunt vre-o nihilista, doar ca lumea aste mizerabila in care traim, ma face sa cred din ce in ce mai mult ca Nietzsche avea dreptate. Lumea a ajuns in punctul in care Kali este treaza.
Cine este Kali? Kali este o zeitat feminia hindusa,simbolizand fundamenele lumii, dar forma lor cea mai negativa (daca gramatica lb. romana imi perimite o astfel de formulare), fiind si zeita orgiei sexulale, la a carei trezire lumea va inta in disolutie.La inceputul lumii Kali dorme. Textele din Tantra mentioneaza ca trezirea lui Kali reprezinta inceputul sfarsitului acestui ciclu.

Poate ca am doar eu aceasta senzatie, dar traiesc cu impresia ca morlitatea este oarecum lipsita de radacini. Ce e moral si ce este imoral?

Pentru individul, care nu se mai raporteaza la nimic, ce este moral. Limita sau permisivitatea legii juridice care la incalcare te pedepseste cu inchisoare.
Continund insa rationamentul nihnilist traim intr-o lume care a renuntat la norma binelui sau a raului, raportandu-se exclusiv la tot ce convine binelui individual, sau care poate fi folosit ca un avantaj pentru liniste materiala.

Cand nu mai exista nici o retinere individuala interioara atunci orice fel de comportament este considerat licit ata vreme cat sanctinulile legii pot fi evitate.

Nimic nu mai are norma si totul este permis.
Existau vremuri in care doar artistii isi permiteau sa aiba o viata „boema” cu toate implicatiile ei. Azi ne-am transformat cu totii in „boemii” fara cap si coada.

Pastrand acesti termeni, realitatea a fost despartita de lumea „superioara” si de „adevar” – lumea lui ce ar trebui sa fie, nu ce este, a devenit ce nu ar fi trebuit sa fie; ce este, este ce nu ar fi trebuit sa fie.

Ma intristeaza lumea asta…

Anunțuri

About this entry