Despre Bosfor si Constantinopol


Din 1453 mai, accea noapte in care cultura religioasa crestina, ardea in fata musulmanilor, Turcia a fost impartita intre trecut si prezent, negasindu-si parca niciodata locul.

Ne fascineaza Instambulu, tocmai pentur impletirea de culturii: talcioc si balci alaturat Catedralei Sf. Sofiei. Femei elegante si cu stil, barbati occidentali cu sprancene groase, presarati cu femei sexy care poata val si barbati cu mustata dar fara babrba- niste pingurin – iar in tot marasmul asta isi fac loc si extemisitii musulmani-care transfera confictele din orinetul mijlociu in orientul apropiat ( raportat la Europa).
Zilele astea Turcia arde dinnou : pentru ca Erdogan vrea sa impuna fundamentalismul musulman. Iar musulmanii nu vor.

Asta inseamna pozitia geostrategica si influenta occidentala, asta inseamna civilizatie: cum sa-l faci pe turcul care bea cu placere vin si tarie admirandu-si pirietena sau sotia in haine sexy – de manie sa numai bea si sotia lui sa-si invaluie trupul cu care el pana ieri se mandea intr-o manitie neagra???

Nu se poate, nu se vrea si de asta se varsa sange. Sunt ai naibii corciturile astea euro-asiatice – cersino-musulmane ateice???

Situatia nu poate fi comparata cu nici un stat islamic asiatic – Europa e prea aproape.
De asta nu exista terorism funamentalist in Turcia…pentru ca au civiliazate.
Da-ti civilizatie Iranului, Afganistanului, Sirie si Irakulu si nu o sa mai fie loc de funamentalism….

Dar devide et impera and take the oil…make few rich and leave the rest to themselves in poverty and see what happens…

Reclame

About this entry