Razboi Rece …..pe coasta de vest a SUA..


Ne-am obisnuit cu muschii pe care si tot arata regimul Kim Jong-Un, ne-am obisnuit sa-si tot umfle penele cum ataca el costa de vest a SUA, cred insa ca numai un nebun complet ar face asta.
Probabil ca are ceva putere militara, probabil ca ar putea cauza o baguba inseamna militara SUA – ceva de genul Pearl Harbour, dar ce ar urma pe urma din partea SUA, nu cred ca-si imagieaza azi cineva, Coreea de Nord ar fi stearsa de pe fata pamantului.

Coreea de Nord in sine nu are multa forta, important este insa sa vedem cum vor reactiona celalti actori politici: daca China se implica are sa fie un conflict regional pe care nu cred ca China are de ce sa si-l doresca in clipa asta. Ce sens ar avea acum sa inceapa un razboi cu SUA doar pentur ca asa are chef Kim Jong-Un????
Rusia pe de alta parte ar putea face jocurile…si sunt convinsa ca Putin nu s-ar da inapoi de la un astfel de joc. Rusia sufera de pe urma pozitie strategie pierdute in urma destramarii URSS. Si sunt in stare de multe ca sa-si recapete pozitia si ca sa demonstreze lumii ca ei fac jocurie… nu amercianii: asta este motivul pentru care in Siran nu se face pace si motivul pentru care Coreea de Nord ii tot inteapa pe americanii, provocand.

Rusia asteapta aproape impasibila reacti cuiva: pana atunci Coreea de Sud si Coreea de Nord se vor tot intepa…SUA va mai prezenta cate o dorna militara care poate transporta si bomba nucleara iar Coreea de Nord in lipsa de altceva mai bun va face spectacol…

Intrebare care imi vajie acum in urechi: oare ar putea incerca Coreea de Nord sa joace un rol asemnator cu Cuba lui Fidel Castro in 1964…sa se incerce provocare SUA pana la nivelul unei situatii similare cu cea din Golful Porcilor pentru ca ca sa se evite o posibila implicare a altor actori de partea SUA???

Trebuie sa avem rabdare…timpul le va descoperii…atitudinea Coreea de Nord sigur nu este fara sens, doar ca: A qui bono????

Anunțuri

About this entry