Konnen sich der Vogel und der Fisch verlieben?


Se poate indragosti pestele de pasare? Si daca da unde isi consturiesc cuibui si-si cresc puii??

Wenn die Welt in Flammen steht, dann steht auf, dann steht auf.”
Cand pamantul arde, atunci sa va ridicati.

” Selbst wenn sich alles verandert, bleibt die Zeit immer gleich. „Wachsende Unordnung: Das ist das Mass der Zeit. Nicht nur, dass eine Mahlzeit nie umsonst ist, sie wird auch jeden Tag ein bisschen teurer. Das einzige verlassliche Gestezt im Kosmos. Alles andere gilt irgendwann nicht mehr. Doch wer nicht an das Zweite Hauptgesetz der Thermodynamik glaubt, der ist verloren. Der Name ist nicht treffend. Er steht nicht an zweiter Stelle. Er ist nicht einfach ein Satz uber die Natur. Er ist die Natur.”

Trad.
Chiar si atunci cand totul se schimba, timpul rame la fel. „Dezordine crescanda” – Aceasta este masura timpului. Nu doar ca o masa niciodata nu este degeaba, ci devine in fiecare zi un pic mai scumpa. Aceasta este singura lege pe care te poti baza in cosmos. Dar cine nu crede in al 2-lea principiu al termodinamicii, acela este prierdut. Numele nu este important. Este pe locul 2. Nu este doar un enunt despre natura. El este natura.

PRINCIPIUL II AL TERMODINAMICII
Toate procesele naturale sunt ireversibile. Procesele reversibile sunt cazuri idealizate de granite a proceselor ireversibile.
Proces natural reprezinta procesul termodinamic, care aduce un sistem termodinamic dintr-o stare initiala de echilibru in alta stare finala de echilibru fara a fi necesara definirea starilor intermediare, care nu trebuie sa fie stari de echilibru termodinamic
.

The Time Of Our Singing – Richard Powers

Aceasta este principiul unei cartii, a carei reflexie depaseste timpul.
Un peste – un evreu fugit in SUA de teama lui Hilter, care isi pierde toata familia – se indragosteste de o pasare – o negresa din sudul SUA care provine dintr-o familie de negrii.
SUA anilor 50 – 60 nu da nici o sans se supravietuire negilor. Nu au voie in scoli, in teatre, in restaurante pana si aerul pe care il inhaleaza este considerat un pirvilegiu pe care albii il acorda. Politistul poate sa impuse un negru in plina strada, doar pentur ca il suspecteaza ca ar fi savarsit o delicventa.

Si atunci cum isi vor creste cei doi copiii: care vor fi prea albi pentur a fi aparati de negrii si mult prea negreii pentru a putea vreodata sa vizeze a fi acceptati de albi.
Romanul este de o putere uluitoare ce transcede timpul….
Cratea este o critica a timpului noastru.
Tatal – evreu – ajuta guvernul SUA – la constructia bombei atomice – pentru a pune capat RM II.
Iar mama – negresa – isi va creste copii prin muzica invatandu-i ca pentru ei nu exista rasa. Ca rasa lor este muzica si dragostea dintre ei…

Viata isa le va rapii mult prea devreme si prea nedrept mama de langa ei….
Iar ei nu-si vor gasi niciodata linistea intr-o lume care nu vede altceva decat alb si negru, evreu damnat la moarte si rasa superioara.

…….

Reclame

About this entry