Ungaria si sindromul Trianon cumulat cu influente hortyiste….


Budapesta 2013 nu mai semana cu nimic.
Incet, incet Orban devine un Horty, probabil de aici si „tupeul” ungurilor din Tinutul Secuiesc, asa cum isi zic ei ca ar fi.
Ceea ce ma mira, nu nu e corect supus asa, ma dezamageste este atitudinea Angelei Merkel, care nu s-a opus unui regim care ingradeste libertati fundamentale.
Privin lucrurile in asambul, regimul lui Orban contravine principiilor funamentale ale UE.
Si ma inteb iarasi si iarasi, ce ratiuni are Angela Merkel cand nu intreupe realtiile diplomatice si nu amendeaza Ungaria pentru actiuni evident antidemocartice?
Care este sensul UE daca nu mai poate nici macar obliga statele membre la o atitrudine democratica?
Principalul motiv pentru care s-a creau UE a fost pe langa uniunea economica si o uniune a statelo democratice incercand sa promoveze democratia.
Cum are sa arate UE cand va ajunge sa preia persedientia UE un stat condus de Orban?
Care ingradeste libertati funamentale propriilor cetateni ingradind dreptul la libera exprimare in cadrul campaniei electorale si alte drepturi.

Barosso a crtica dar cred ca prea putin. Pana la ultima revizuire a Constitutiei, Curtea Constitutioanala putea limita abuzul de putere al noii puteri de la Budapesta, acum insa nu se mai poate pentru ca i s-a interzis sa-si baze noile hoatrai in baza jurisprudentei vechi.

Secuii din Romania vor independenta…Orban modifica abuziv constituita Ungrie. Sunt curioasa ce va spune Germania daca ii va trece lui Orban prin cap sa refaca Ungaria Mare si sa pornesca zazanie nu doar in Romania, ci si in Serbia si Ucraina? Ca va ca in Romania i se permite… in ciuda faptului ca au toate drepturiel de care au nevoie ungurii in Romania…nu stiu sa aiba vre-o restictie cu eceptia faptului ca totusi este indicat sa vorbeasca chiar si cu greseli limba nationala a statului a carui cetateni sunt…dar incet nici asta nu va mai fi obligatorie.

Dar daca Orban tot ii sustine asa …poate ii invita la el la Budapesta si ne scapa si pe noi de zazanie. Ca nu-i obliga nimeni sa fie cetateni ai Romaniei si sa traiasca aici daca nu le place. Ciculatia bunurilor si a persoanelor se respecta in toate statele UE, cu atat mai mult cu cat Ungaria este in Schengen.

Asa ca nu inteleg de ce atat tevatura..ca zici ca i-a inchis cineva in gulag si nu-i lasa sa iasa.
OF of daca nu ar exista Trianonul ce s-ar alege de mandria nationala maghiara???

Reclame

About this entry