Allaho Akhbar!!!


Allah is Great!!!

Situatia din Mali devine din ce in ce mai complicata.
Daca intr-o prima etapa a intreventie armata franceza s-a grabit sa anunte ca la inceput de martie se vor retrage din Mali, situatia fiind sup control- iata ca gruparile teroriste din zona se regurpeaza. Asistam la un scenariu asemanator cu cel din Afganistan. Atentat la Gao!!!

Orasul Gao, fusese eliberat de armata franceza iata ca s-a ajuns acum in stituatia in care armata franceza este atacata de trupele insurgente regrupate.

Acum…militar vorbind ceea ce se intampla acum in nordul africii este o incercare a occidentul de a dezmembra gruparile teroriste din zona: avem deja doua conflicte unul in Siria si acum un fornt nou in Mali. Practic se incerca evitarea zonelor in care gruparile teroroste s-ar putea intarii.

Asta pe de o parte…pe de alta parte se produce si inevitabilul…si revin in a spune ca daca ne uitam in momentul acesta pe harta: asa cum arata conflictele din Orientul Mijlociu pare a fi un inceput de razboi continental: Irak, Afganistan, Siria, Mali, Israle..
Sunt multe…

Ambele conflagratii mondiale au pornit dintr-un conflict continetntal in care marile puteri se asteptau sa-si puna foarte repede inamicul cu botul pe labe: si asta indiferent daca vorbim de primul razboi mondial cu jocurie Prusie, Austriei, Rusie si Turciei sau daca vorbim de Liga Natiunilor Unite care prin dorinta ei de pace provoaca o noua conflagratie mondiala..ratandu-si exact scopul pentru care a fost inventata.

Intrebara care imi fulgera acum in minte: care este viitorul NATO? In contextul in care state individuale au inceput sa se aparea atacand fara o legitimitate ONU: Israel in Siria, Franta in Mali…in acest context ce roast mai are carta ONU si pactul de neagresiune, daca toata lumea se simte atacata.

Ca in esenta ONU asta trebuia sa faca …sa organizeze o reuniune si sa se discute cu toate statele…chestie care nu se intampla… Vor fi intersante concluziile G8 din primavara in acest context…pentru ca deja se incala legile dreptului international si acum toata lumea tace….NU e ok..
Sau se incearca modificare relulilor de agresiune si inca nu sunt gata…pentru ca ceva clar se intampla. E prea multa lniste in EUROPA, SUA SI RUSIA si prea multa agitatie in Africa si ORIENTUL MIJLOCIU.

Ceva se coace…impotrica terorisului si genului asta de gasca….
Vom vedea

Anunțuri

About this entry