Papa in apropierea Iadului!!!


In sfarsit s-a intamplat! A luat si Biserica Catolica pozitie fata de situatia din Orientul Mijlociu. A dovendit si Papalitatea ca are caracter… ca pana la urma nu este decat o institutie politica si nimic mai mult.

Papa la Beirut, imaginea Papei si titlui scrise in limba araba este o imagine pe care cu greu o vom uita. In mod cert a fost un moment istoric si un gest prin care s-a dorit imbunatitirea imaginii  Bisericii Catolice, suficent de contestata in ultima perioada.

Papa incearca sa  atenueze imaginea pe care o provoace divesele filme despre Mohamed, apeland la o idee de unitatea: avem cu totii un singur Dumnezeu! Nu sunteti voi  barbari si noi crestini, ci suntem cu totii copii lui Dumnezeu.

O sigura intrebare am. Cum sa potriveste vizita asta cu ceea ce se intampla in Siria de atata vreme? Ca nuca-n perete. Dar e un inceput.

Papalitatea pierde teren si pierde teren in fata ateismului, caci ne-am obisnuit sa vedem doar cum Papa cheltuie bani si este numit politic, dar faptic nu se implic in nimic, sta undeva deasupra capele Sixtine si a pledat pentru pacea in lume si impotriva avorturilor, dar a ignorat si astfel tolerat homosexualitatea dintre clericei, genocidul si cima politica inchizand ochii in fata unor abuzuri.  Iar acum pentru ca sitatia religioasa este atata de intensa si tensionata incearca sa o domleasca trimitand-ul pe Papa cu ramura de maslin la inaintare.  Incercand astfel o forma de integrare.

Drumul este lung iar conflictul acolo este in plina desfasurarea, intervenita Papei nu are sa rezolve lucrurile de la sine si nici nu o sa-i faca pe islamici brusc sa fie convertibil la crestinism, inseamna doar ca schema sa modificat un pic. Ca se incearca sa se traga de timp, iar in acelasi timp cred ca este un semn ca cine stie ori musulmanii devin in timp crestini ori Papa devine si musulman.

Reactia va veni in timp. Si vom vedea cat a influentat vizia asta conflitul din Libia. L-a domolit sau accentuat, caci in fial aceasta a fost miza.

Reclame

About this entry