When the 3rd World War started…


Azi se implinesc 11 ani de cand – indraznesc sa spun a izbuncni al 3-lea – razboi mondial si in acelasi timp primul razboi mondial modern.

L-am numit modern pentru ca  modul lui de desfasuare este atip razboaielor de tip clasic. Este atipic pentru ca fronturile sunt foarte bine delimitate: Afganistan, Irak, Siria, Libia, etc. Dar in acelasi timp aduce cu sine un nou tip de atac: atacul terorist.

11 Septembrie New York, Washington si Pensillvania deschide calea unei confruntari ce va moifica lumea. Brusc am inteles cu totii ca lumea numai este sigura. Am inteles ca marile corporatii au interse mult mai importante decat viata a mii de oameni: indiferent daca sunt crestini sau musulmani, ca in fata ti -se zambeste cu politete si se ureaza condoleante, iar pe la spate se semneaza contracte.

Religia a devenit justificare pentru atac , iar pe Dumezeu il scoatem din sac atunci cand ne convine in rest il ignoram si uitam si de el si de drepturile omului atunci cand vorbim despre musulmani sau cand ne aflam dincolo de limita geografica a spatiului european in care includem si Rusia – restul este populatie babrbara, pardon musulmana.

Intre noi si cruciatii crestini din perioada de inceptu a istoriei europene nu este nici o diferenta…ba suntem si mai rau. Ne place sa ne laudam ca am fi mai civilizat decat inaintasii, dar nu suntem suntem la fel de haini si de nedrept ca si ei, poate chiar si mai prosti.

Mijloacele tehnice ale acestui mileniu ne permit sa stim mult mai multe motiv pentur care ar trebui sa stim ca valorile mai sunt si alte decat zerourile de la capatul unui bilant contabil incheiat pe plus. Ca valoare are si cultura…pe care o bombardam, ca valoare are si o limba sau un dialect pe care nu-l intelegem, ca voalare au si ruinele cetatilor antice de prin Damasc si Etiopia… din pacate omul modern are multa tehnica si prea putina valoare.

O data cu 11 septembire simplu fapt de a fi musulman a devenit o vina, a devenit vina sa porti val sau sa nu-l port…oricand oricine te poate condamna pentru credintele tale.

Pai si atunci care este diferenta dintre noi si huni, dinter noi si goti, dintre noi si vandali…nici una.

Anunțuri

About this entry