Daca voi nu mai vreti, eu va vreu…Al.Lapusneanu


Omul este insiruirea faptelor sale. – Hegel

Pentru ca nimeni nu mai stie in tara asta cine ce face, si de ce face….nu mai pot suporta prostia!

Un despot adevărat este o singură persoană care dirijează totul prin voinţa şi capriciul proprii. Fără legi care să îl controleze, fără nevoia de a asculta pe oricine nu este de acord cu el, un despot poate face orice doreşte, oricât ar fi de nerezonabil şi demn de dispreţ. – Montesquie

Suparati pe noi pe toti Basescu face ca Lapusneanu, ne obliga sa-l suportam pe mai departe.

In tara asta nimeni nu mai stie cine ce trebuie sa faca si cine pe cine sa asculte. La nebuni e paradis!

Romania, tara lui Papura Voda – Basescu – este o Republica Parlamentara. Stiu nu-i place lui Basescu…dar e realitatea …este slavarea noastra.

Trecand peste nesimtirea Monicai Macovei si ultimul neuron topit de caldura se zbate de moarte sa nu pice de pe scaun si minte ca o HAHALERA.

Parlamentul este:

ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.

(2) Parlamentul este alcătuit din Camera Deputaţilor şi Senat.\

Restul sunt detalii.

Presedintele:

ARTICOLUL 85
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

Consultarea Guvernului ARTICOLUL 86
Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită.

Participarea la şedinţele Guvernului ARTICOLUL 87
(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

(2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

Mesaje ARTICOLUL 88
Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii.

Dizolvarea Parlamentului ARTICOLUL 89
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Referendumul ARTICOLUL 90
Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional.

Atribuţii în domeniul politicii externe ARTICOLUL 91
(1) Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.

(2) Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.

(3) Reprezentanţii diplomatici ai altor state sunt acreditaţi pe lângă Preşedintele României.

Atribuţii în domeniul apărării ARTICOLUL 92
(1) Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

(2) El poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau totală a forţelor armate. Numai în cazuri excepţionale, hotărârea Preşedintelui se supune ulterior aprobării Parlamentului, în cel mult 5 zile de la adoptare.

(3) În caz de agresiune armată îndreptată împotriva ţării, Preşedintele României ia măsuri pentru respingerea agresiunii şi le aduce neîntârziat la cunoştinţă Parlamentului, printr-un mesaj. Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în 24 de ore de la declanşarea agresiunii.

(4) În caz de mobilizare sau de război Parlamentul îşi continuă activitatea pe toată durata acestor stări, iar dacă nu se află în sesiune, se convoacă de drept în 24 de ore de la declararea lor.

Măsuri excepţionale ARTICOLUL 93
(1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.

(2) Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora.

Alte atribuţii ARTICOLUL 94
Preşedintele României îndeplineşte şi următoarele atribuţii:
a) conferă decoraţii şi titluri de onoare;
b) acordă gradele de mareşal, de general şi de amiral;
c) numeşte în funcţii publice, în condiţiile prevăzute de lege;
d) acordă graţierea individuală.

Asa ca, da stiu nu-i place lui Basescu, dar Parlamentul decide totul…el,  Basescu, nu poate decat sa aplica ce decide Parlamentul. Asa ca se zbate in zadar.

Si da, oameni buni, da Presedintele Senatului si al Camerei Deputatilor este desemnat si numit de majoritatea parlamentara. Punct asa este legea…stiu lui PDL-ului nu-i place….dar este adevarul.

Restul este circ bascian, care manipuleaza oameni care nu inteleg ce face presedintele in tara asta.

Da, Basescu este despot si se comporta ca atare. Sper ca tara asta sa se trezeasca si pentru todeauna ca nu este Basescu un mielusel, ca nu le da decat circ. Ca nu se poate sa le cera sacrificii fara rost.

Statul asta nu mai poate fi condus asa. Este ingrozitor. Basescu calca totul in picoare ca sa ramana in functie.

Da, intr-o masura USL-ul a fortat nota cu ordonanta de urgenta pentru numarul de participant la referendum, dar trebuie sa incepem sa functionam normal, ca nu se mai poate asa. Este imposibil de tarit asa.

Chiar nu vedeti ca o ducem tot mai rau…ca nu sunt in stare sa colecteze banii la buget dar sunt in stare sa ne cera noua sacrificii inutile.

Mi-e greata…sper sa ne trezim nu este Monica Macovei balanta noastra.

Sa se respecte legea. Va rog nu mai fiti apatici.

Nu este ilegal nimic din ce a facut Parlamentul Romanie.

Vreau aici scurt sa semnalez un aspect…daca nimeni din occident nu vrea sa-l vada pe Ponta premier ci pe Basescu…de ce a trebuit sa plece Ponta la Bruxelles sa primeasca girul marilor puteri europene, ca sa-l suspende pe Basescu.

Ganditi a qui bono? Cu i-a folosti??

Reclame

About this entry