Final countdown! – Timpul nu mai avea rabadare – M. Preda (Moromentii)


Si deci a venit ziua plecarii la Bruxelles.

Cine pleaca….normal, logic, corect este sa plece Ponta…doar ca ghici ghicitoarea mea poate face surprize, mai ales ca ieri s-a dus la slugarnici aia de la CCR, sa-l steraga bine la fund, dupa ce se cacase pe el de frica ca se impusca Nastase si numai apuca sa-l vada in puscarie.

Normal ca dupa asa victorie lighioana face gat..mai ales ca a stiut bine ca orice miscare face USL-ul sau PSD-ul va putea sa strige sus si tare uite ca-si apara corupii. Doar ca si-a facut calculul gresit, atata l-a chinuit pe Nastase ca exact asta se va intoarce impotriva lui.

O data pentru ca toata lumea a vazut abuzul. Si apropo, am un foarte bun prieten, care a fost detinut poitic in perioada lui G.G. Dej, a fost intemnitat la Pitesti si a facut 4 ani de puscarie, doar pentru ca basesti  de atunci li s-a parut ca l-ar sustine pe Tito, pe atunci Romani era impotriva regimulu titovist – si imi spune ca vazand aresatea lui Nastase si-a adus aminte de cum l-au ridicat pe el. Prietenul meu, acum are o varsta venerabila, 88 ani (cred – domnul Lepoiev Stefan ma va ierta daca gresesc) si imi spunea ca el nu a avut puterea atunci sa se sinucida, desi banuia cel asteapta – Nastase a vrut nu sa se protejeze pe el, ci sa-si protejeze copii de nenorocirea asta. Asemanarea asta pe care o vede toata lumea nu-i aduce puncte bonus lui Basescu.

Asa cum pusul asta de bete in roate lui Victor Ponta si utilizatul lui Monica Macovei si a lui Madam Kovosi (probabil nu degeaba si-a pus femei in locuri unde trebuie sa manaveze – pacat ca ne fac regnul de ras!) ca stindarde ale dreptatii basiste nu-l ajuta cu nimic. Medicii de la spitatul Floreasca au salvat atatea vieti incat nu le mai poate Base sterge CV-ul oricat DNA ar chema si ar instiga.

Am o singura problema, de care Basescu in marea lul mizerie umana e in stare sa o faca…sa-l chinuie pe Adrian Nastase in Rahova, sa-l supuna la cine site ce torturi, si la cat il uraste pe Adrian Nastase il cred in stare de orice. Sa aiba Adrian Nastase soarta lui Maniu intr-o Romania membra UE??

Dansul pe burta victimei, executat canibalic de Macovei şi postaci agramaţi, mă face să-mi fie silă de poporul căruia aparţin. Îmi amintesc de declaraţia acelui gardian cu patru clase, mândru că-i dăduse picioare în burtă lui Maniu. Năstase n-a fost Maniu. A fost doar premier, preşedinte de Cameră, ministru de externe. În fond, de ce nu s-ar simţi îndreptăţit să-l bage în pizda mă-sii un gardian la Rahova şi să-i ardă un dos de labă?

 
Sunt curioasa ce mai pregateste Basescu la Bruxelles. Ca daca nu pleaca multumita lui Ponta sa vedeti dracia dracului ce va face asta in tara cat va fi parlamentul in vacanta. Plagiatul va fi cel mai subtire dorsar al lui Ponta si ministrii sai…ca il si simt pe Base punand ceva la cale…ca parca prea tace.
 
Mandarinul” de la Periş povesteşte  cum se tot adapta, urcând mereu, înainte şi după instaurarea comuniştilor,  un magistrat militar. Insul jurase credinţă  fiecărui  regim perindat la cârma ţării, cu acelaşi entuziasm servil. Prin 1942, la un proces intentat contra unor partizani comunişti, avocatul Pandrea, nemaiputând îndura  simulacrul judiciar, îşi depune mandatul în faţa pretoriului prezidat de inevitabilul colonel  Petrescu. „Nu accept asemenea  justiţie de cazarmă. Nu pun concluzii finale. Puneţi un slăbănog,  un avocat din oficiu, la  o justiţie cazonă”. „Sunteţi prost  crescut !”, îi  răspunde  judele. „Accept   epitetul de proastă creştere, dar nu admit o parodie de justiţie, o justiţie de cazarmă”. După vreo cinci ani, cei doi se reîntâlnesc  în sala de judecată.  Magistratul  fusese avansat la gradul de general, pentru „meritul” de a fi condamnat  lotul „Tămădău”.
„- Coane Alecule, sunteţi  un judecător nemuritor.
Şi dumneavoastră, un avocat fără  moarte, fără  frică şi fără  reproş,  coane Petrake.
Şi-au  dat mâinile.
Ce puteau face ?Tranzacţionau în suportarea reciprocă. Avocatul pleda  în a patra dictatură  şi generalul împărţea  la fel justiţia supremă  ideologică în Valahia, fiindcă politicienii  sunt laşi şi nu hotărăsc prin Parlament şi prin legi, ci prin militari-călăi”.

Dar, na suntem toti nebuni in tara asta, minus Traian Basescu, Monica Macovei, Cristian Preda, Elena Udrea (Basescu) si Elena Basescu (fiica). Doamne in ce tara am ajuns sa traim. Si boul inca rade. Pana cand??? 

Eloi, Eloi, Lama Sabachthani?

 
 
Anunțuri

About this entry