ROMANIA IN CHILOTI!


Gata  s-a terminat, nu mai avem nimic de dat! Sa vedem din ce-si vor mai lua unii si altii spagile in viitor. Am vandut si zacamintele mai avem sa vindem aerul .

Ganditi-va cum arata Romania in anii 90, fara sa doresc sa elogiez sistemul ceausit, trebuie sa punctez un lucru: oamenii aia, analfabeti cum erau, aveau viziune. Timpul lor era mai lung de 4 ani sau de un mandat. Timpul lor se masura in zeci de ani.

Negustorii astia de nimic – politicienii de azi – nu au vizune decat pe durata unui mandat. Proiectelel trebuie sa dureze fix cat tine mandatul, ca la final sa aiba ce inaugura, pentru a fi realesi. De 20 de ani nu s-a mai facut in Romania o investitie serioasa in energie, infrastructura, ceva care sa ne dea putere de absorbite a unui soc economic. Nimic!

Ma gandesc cu groaza ca noi astia care avem azi 20 – 30 de ani nu mai pupam pensie. Cotizam acum cuminti si cand va fi de plata si vom fi batrani si sclerozati sa vedeti distractie. Ca nu producem nimic, nu investim in nimic, nu mai avem ce vinde…si deci nu mai avem nici de unde ne imprumuta, FMI ne va da bani, dar cu dobandzi exorbitante , pe care nu le vom mai putea platii. Super viitor!

Doar de curiozitate intreb, exista un partid care sa propuna solutii econimice pe 30 de ani?! Nu! Sigur nu!  Unii fac politica, ca aia se face usor. Zambim la camera, discutam,…, dar solutii reale economice nu propunem. Ca doar mai bine luam noi spaga! Solutii economice , nu politice va rog! Nu conteaza ce culoare are partidul cand este vorba de economie si de investitii. Dar cine sa le faca? Ganditi-va ca daca se gandesc maine rusii sa taie gazul pe o perioada mai lunga suntem morti , cu totii. Ramanem fara energie electrica si pa! O central nucleara va rog! Lasati dracului gazele de sist ca mai avem nevoie si in viitor de resurse: atat de apa cat si de gaz. Ca unii vor sa mai traiasca si copii lor in tara asta, ca nu vrem sa devenim nomazi, numai ca sa va umpleti voi buzunarele.

Bun, ipotitic vorbind, vindem Rosia Montana. Dar nu la subpret, la suprapret, daca s-ar putea, iar banii de acolo trebuie investiti in actiuni, la companii profitabile, iar noi sa folosim dividentele.  Daca cineva si-ar fi pus capul la cotributie si nu fundul, vorba lui Moisil, si se facea asta de cand s-au vandut x companii de stat pe nimic, azi eram in alt punct.

Dar cui sa-I pese daca nu vedem decat pana in varful nasului!! Daca ne ducem sa ne dam in stamba  cu prostia noastra….daca chinuim si saracim oameni care nu au absolut nici o vina ca noi suntem prosti si ca nu ne pasa. Ne miram ca nu mai  merg lumea la vot! Pai , ce sa aleg…ca nu oferiti solutii pe termen lung!

Dupa noi potopul! V-am lasat in chilot, dardaind de frig si cu mate chiorainde…dar v-am sapat un sant si v-am vopsit gardul…din bani furati de la voi!! Poftiti la vot!!

 

Anunțuri

About this entry