Morala ideala intr-o tara canibala!


Republicanism regarded as the constitutive principle of a State is the political severance of the Executive Power of the Government from the Legislative Power. Despotism is in principle the irresponsible executive administration of the State by laws laid down and enacted by the same power that administers them; and consequently the Ruler so or exercises his own private will as in it were the public Will. Kant „Eternal Pace”.

Pacea Eterna – un concept extrem de frumos dar si foarte moral.Gandindu-ma la gloriosul nostru sistem democaratic, fara sa vreau mi-am adus aminte de Kant. Ce inseamna moral sa fi conducatorul unui stat? Trecand peste faptul ca: trebuie sa fi ales de catre popor, ca asta in Romania se cumpara din pacate: pe ulei, pe zahar, pe ce o fi… poate chiar pe o punga goala, este o alta discutie. Depasind momentul propriu zis al alegerilor, in care formal esti un potential  reprezentat al poporului, dupa Kant – mintea unui om dovedit intelept- insamna sa reprezinti vointa poporului, inseamna sa faci ceea ce este in binele poporului.  Asta daca nu traim in ”despotism”, mai actual in dictatura, asa cum se intampla in Romania. De ce trebuie sa fim noi mereu exceptia de la regula??

Despotismul – definit de Kant – inseamna  o guvernare iresponsabila, precum si o interpretare si aplicare iresponsabila a legilor. Asa arata Romania astazi. Un stat despotic, condus hotic de un om care nu se supune nimanui, care dezbina pentru a reduce concurenta, condamna in an electoral pe cei care iar putea deveni adversari. Nu are nici o importanta daca este just ceea ce sustine, nu conteaza ca falsifica un sistem intreg, sigur nu vreau sa omit si sa nu spun ca sistemul este format din oameni, iar oamenii care atunci cand vad o nedreptate o tolereaza, o accepta si o mai si aplica, sunt neoameni.

Sigur, lumea lui Kant este una ideala, si deci prin definitie imposibila, dar ea nu este lege nu trebuie sa verificam daca este aplicabila sau nu, nu face decat sa traseze niste reprere morale, as merge mai departe si as indrazni sa spun ca postuleaza legi morale, care aplicate  in parte ar face poate ca macar timpanele unora sa se se aplece catre pamnat si sa nu mai firizeze ridicolul.

Captianul, navei denumita Romania, nu a adormit ci este atata de treaz ca nu este in stare sa mai tina carma, crezand ca putera care i-a fost data va face ca stamtaoare sa devina mai lata si sa sparga stanca, uitand ca ceea ce considera el ca fiind bine, daca mai are putere sa vada realitatea,nu trebuie sa fie si binele nostru, ca el trebuie sa modeleze tara asta, conform vointei noastre a celor care traim in ea si pe care o parte tocmai din acest motiv l-au ales, NU L-AU ALES DIRECTOR DE CIRC SI NICI DE TEATRU, nu sa o scufunde. Dar din pacate tara asta seamana din ce in ce mai mult cu o piesa absurda, intr-un teatru absurd.

Iata avem un corupt  condamnat si gasit vinovat de frauda. Primul politician tras in teapa – A. NASTASE. Acest fapt reprezinta un capital politic important!! Acum  Basescu va putea spune glorios ati vazut i-am pedepsit pe nemernici, iata il aduc pe esafod. – Aceasta este gandirea despotica la care se referea Kant. Si pe care socitatea civila trebuie sa o amendeze. Nu protejez pe nimeni, nu sunt judecator si nu am dreptul sa o fac… doar ca evidenta unei atitudini fata de un cetatea roman, fie el chiar si politician, atunci cand este susceptibila de a fi abuziva, trebuie mentionata. Pana la urma Nastase putea sa-i tina piept lui Basescu in orice confrunare politica, deci dragul nostru presedinte si-a exercitat puterea in inters propriu, a condamnat comunismul si de facto. Uite cine era cel mai mare comunist al Romaniei post 1989 Adrian Nastase. Imi cer scuze ca sa fi comandant de nava si sa ajungi la Anver, nu trebuia oare sa faci parte din structuri? Ba sigura ca da….doar ca nu a pus parafa pe dovada. Iar acum a condamnat un comunist ca sa distraga atentia de la sine. Fina pishologie……..tot respectul, ce morala polica, care morala kantiana… inainte spre victoria finala…

NOUL STAT MODERN ROMAN PDL ISI ARTAT COLTII!!! JOS PALARIA!!! CINSTE CELOR CE L-AU FAURIT!!!

 

 

Reclame

About this entry