Ninge cu prostie!


A-n ceput de ieri sa cada cate-un fulg, acum a stat!

Cam asa se vede de prin birourile ministeriale de pe la Bucuresti iarna. Ca-n Cosbuc. Pentru cei sarmani pare a fi o etapa din apocalipsa, doar ca pentru cei care trebuie sa gestioneze situatia  ar trebui sa arate altfel.  Ma intreb de ce pentru cei sarmani nu se actioneaza. Sau se actioneaza foarte greu. Se vede ca pe lumea asta daca nu ai bani si putere nu valorezi nimic. Nimeni nu da pe tine un sfant. Daca mai ai ghinion sa fi si batarn atunci situatia e clara. Poti sa mori nu te cauta nimeni.  Imaginea asta e ingrozitoare! Peste tot in lume cei aparati sunt cei saraci si batrani, la noi exact ei sunt cei abandonati.

In SUA exista politie pentru animale, la noi nu face nimeni nimic pentru oameni. Pot sa inteleg ca nimeni nu se astepta chiar la asa o dezlantuire a naturii, pot intelege ca nu s-a putut actiona pe viscol, dar dupa?!

Stau si ma intreb pentru ce platim noi guvernul asta!? Pe bune, zau, chiar nu inteleg ce fac? Isi fac imagine si au discursuri demagogice. Vine ministrul de interne si anunta prefectii sa fie la datorie: fara telefoane mobile inchise! Ma cutremur, pai declaratia de presa informeaza prefectii? S-au inventat pentru prostii de acest gen videocoferinte! Ce ar fi trebuit sa transmita Ministrul de Interne si ce  facut el?

Normal era sa transmita cum va gestiona situatia, cum va evacua zona, ca se anuntase un nou val de zapada, cum va rezolva sitauatia cu zapada in zona,… ca daca se incalzeste brusc si se topeste atata zapada la om in curte, va fi vai de capul lor. Si momentul ala nu e departe! Sincer, acolo nu e nici un pic de panata ca sa se scruga apa aia undeva. Va imaginati ce va fi. Iar ministrul vine sa-i certe pe prefecti la TV! Ca na si-a luat scolari i-a aliniat si acum le da na na la palma cu rigla.

Dumnezeule cata indolenta! Sa spuna asta batranilor care nu au avut parte sa traiasca in Bucuresti si in conditii decente, ca statul nu dezapezeste!!  Cata nesimtire! Imi vine sa vomit!

Anunțuri

About this entry